Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2007 10:07 - Богатият избор разглезва
Автор: stone Категория: Тя и той   
Прочетен: 2994 Коментари: 7 Гласове:
0



Хубав автомобил ли е фордът - ами не е лош, и ако имаш такъв, сигурно си го обичаш - докато не седнеш в БМВ. Лошото е, ако си взел БМВ-то само за тест-драйв, а след това седнеш обратно в стария си автомобил - вече никога няма да си напълно щастлив с него.
Според мен същото е с жените, които се оплакват от липсата на свестни мъже. До съвсем скоро в историята на обществото жената е трябвало да се задоволи с един мъж - такъв, който й е горе-долу прилика, избран или от родителите, или от самата нея според определени обществени норми. Цял живот караш с него, отделно можеш да преспиш с някой тук-там, но той е горе-долу същият като твоя. За да направя паралел пак с колите - всички карат жигули и москвичи, отвреме-навреме виждаш някоя волга, но тя е само за избрани - ти нямаш шанс да седнеш в нея.
Сега обаче обществото е такова, че почти всяка жена може да си сменя партньорите, и може да й се случи да попадне на много привлекателен мъж. На така нареченият алфа-мъж. Той, разбира се, ще я поухажва малко, може да преспи с нея, но няма и през ум да му мине да се обвърже сериозно с една средностатистическа жена. Хайде пак да сравня с колите - караш си опелчето, но можеш да отидеш в салона на Мерцедес и да пробваш най-новия модел - ама това не значи, че можеш да го имаш. Само дето си вдигаш стандартите дотам, че вече с опелчето не можеш да си задоволена.
Това, разбира се, важи и за мъжете. Аз например съм станал доста "разглезен" от връзки с различни жени. Бил съм с личности, с които е невероятно интересно да се общува и много силно са ме стимулирали интелектуално; с такива, с които да спиш е все едно да участваш в порно-филм; и с такива добрички, дето сутрин ти правят пържени филийки и те глезят повече от баба ти навремето. Така че някоя нова жена много трудно може да ме впечатли - все си викам, ама защо не е умна като А, красива като Б, и добричка като В... 
Но за мъжете това правило работи в много по-малка степен. По биологични причини (Дарвин) жената е по-селективна и не спи с непривлекателни мъже. Който ме чете по-често, знае че обичам да оценявам хората по скала от 1 до 10. В случая жена, която е 8, ще избира обикновено мъже от 8 до 10 - а мъж  5 едва ли има шанс да спи с нея. Мъжете обаче нямат нищо против (даже обичат ;-) да чукат наред (пак Дарвин), така че много по-лесно може да се случи на жена 5 да опита какво е да си с мъж 9 или 10. Ами естествено, че тогава вече тя ще започне да се оплаква на всичките си приятелки (че и по форумите) как свестните мъже са или заети, или гейове. То не че са на изчезване мъжете - просто те не искат да са с нея. Давайки й обаче представа какво значи да е с наистина стойностен мъж, те са я обрекли никога вече да не е задоволена от нормален мъж 5-6, който иначе би бил средностатистическият й партньор.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. soho - :)))) Много се радвам, че си толкова ...
15.10.2007 10:34
:)))) Много се радвам, че си толкова навътре с душевността на жената. Но както и ти самия се чувстваш така се чувства и една жена - в четвърти абзац много точно си описал положението. По-надолу бъгваш цялата работа. :)))) Нищо има още какво да научиш. Тръгнал си все пак на прав път...
цитирай
2. sunlit - :)
15.10.2007 10:37
Страхотно сравнение :) И аз съм се превърнала в прекалено разглезена :) Постоянно искам и още и още, но не защото просто съм опитала нещо стойностно за един миг, а защото осъвършенствайки себе си ставам по-критична и към човека до себе си, към колата си и т.н. Трябва да притежаваш много добри качества за да успееш да си позволиш страхотната кола или съответно да задържиш страхотния мъж :)
цитирай
3. injnina - Един приятел/мъж/
15.10.2007 12:11
ми каза, че търси жена, която в обществото да е Дама, в кухнята-Слугиня, а в кревата- От древната професия/ не искам да напиша точната дума/.
Но той продължаваше да търси и смяташе, че качествата на жената са като течности в епруветки, но наредени фронтално. При първите срещи виждаш най-първите и евентуално може да надникнеш и към другите малко странично. А след като заживееш с нея виждаш истинското ниво на почти всички епруветки/качеста/. Така че ще ми разрешиш да не се съглася с твоята групировка А-умна, Б- красива и В- добричка. Те може да се показват в тази светлина, а после ще те замерят с пържените филии и с чинии..!
Не вярваш ли?
цитирай
4. анонимен - уффф
15.10.2007 20:29
това, което винаги забравяш ( и там ти се дънят теориите ) е, че всичко е УСЛОВНО. т.е. всеки има различни критерии за това, кой от противоположния пол е алфа. ако за теб е по-важно тя да е мега красива 90-60-90, по-малко умна и по-малко добричка ( примерно ), за друг може да е най-важно да е добричка, после да е красива и накрая да е умна ( пак примерно.. ). критериите може да са еднакви, но теглата им са различни.
...щом си видял и преживял всичко, и никоя не може да те впечатли, мисля че това е доста тъжно. чудя се какво ще правиш по-нататък..... А и не си малък. крайно време е да си сложиш тегла на критериите и да спреш да се правиш на 'алфа". за някои жени ти не си такъв. това е.
цитирай
5. alisa - понеже виждам, че ти се разсъждава
17.10.2007 12:09
за взаимоотношенията мъже/жени. 1.искам да кажа, че "свестни" и "мъже" са трудно съчетаеми понятия, поради обстоятелства известни на всички. 2.после с тези числа на скалирани хора ме обърка тотално. Анонимен 4 е абсолютно прав.тези дето са мъже 9-10 според твоята странна скала си имат и те кусури, подобни или еднакви кусури като низшестоящите им. 3.да сравняваш жени с коли е най-баналното и клиширано нещо, което никоя себеуважаваща се жена няма да ти прости!:))4.не знам с какви си бил и какви си виждал, но тея причинно-следствени връзки и разделения на качества и кусури на жените са абсолютно безмислени в момента, в който някоя жена си свали якето пред вас и ви хване за пакета:))))))))) нищо лично!
иначе поздрави

цитирай
6. stone - хе-хе :-)
06.11.2007 08:42
алиса,
така е за някой тийнейджър, дето жена не е пипвал от два месеца, но мен жена трудно може да ме впечатли само като си свали якето и ме хване за пакета. повярвай ми, имам повече самоконтрол :)
а това, дето оценявам хората с числа, не съм го измислил аз. това е единственият начин да се изведат някакви закономерности. математиката се проявява въс всичко на този свят, включително и в човешката психика. поздрави и на теб!
цитирай
7. nianikol - Привет на всички тук :-) Тъй, като ...
15.07.2008 12:18
Привет на всички тук :-) Тъй ,като stone споменава човешката психика,в коментара си...бих искала ,да споделя че..хората са различни и уникални,всеки сам по себе си! Матрица за псих.модел има само в учебниците.на практика хората са многопластови(не е тайна за никой), ..поставянето на етикети и "цифрови скали" е субективно..и се пречупва през призмата на личен опит,семейна среда...ценостна система..И ако,искаме повече..
можем ,да го имаме,,,но не чрез промяната на другите...а през нашата собствена ..Промяната в отношението ни към другите,..Жените и мъжете,..далбоко в същността си искат едно и също...Да бъдат,приети,разбирани..да правят секс-да,но най-вече да бъдат Обичани..!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stone
Категория: Тя и той
Прочетен: 2497180
Постинги: 106
Коментари: 2433
Гласове: 4352
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930