Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2007 11:11 - Утопията невъзможна
Автор: stone Категория: Тя и той   
Прочетен: 2646 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Какво ще стане, когато науката, икономиката, и обществото напреднат дотам, че вече не е нужно да работим, за да задоволяваме потребностите си - как ще се разпределя най-ценният ресурс, който никоя наука не може да осигури - красивите жени?

В прастарите времена най-силният мъж от племето е мятал на рамо най-красивата жена и я е отвеждал в пещерата си, след това в малко по-развитото общество, царят, ханът, местният благородник, са довеждали красавицата в двореца/шатрата си... а в наши дни (surprise-surprise!), красивите жени пак сами отиват при силни, властни, богати мъже. Или рок-звезди. Женската им природа ги тегли натам. Няма смисъл да се лъжем, че поне половината мотивация на мъжете да трупат пари и власт, да купуват скъпи дрехи, парфюми и коли, е за да се харесат на жените и да могат да чукат най-красивите от тях.

Добре, но науката и икономиката се развиват дотам, че можем да си представим бъдеще, в което роботи и машини ще вършат цялата работа. Ще "построим комунизма", макар и не във вида, в който Маркс си го е представял. Може би обществото ще се организира така, че всеки ще получава на месец по $10,000 за харчене, и ще лежим и ще пушим трева по цял ден. ОК, кой тогава ще чука най-красивите жени?

Ако всеки мъж има бяла, спретната къщурка на три етажа, мерцедес, скъпи дрехи и играчки, с какво един ще изпъкне пред другите, за да покаже на жените "ето, вижте ме, аз съм най-алфа от всички алфа-мъжкари!" и те, замаяни от превъзходството му над другите, да се хвърлят в леглото му? Може би, както и сега, най-добрите музиканти и спортисти ще се ползват с благоволението на много жени, но тези мъже са един на хиляда, да не е и на милион. Те не стигат за всички.

Според мен, цялото общество ще се обърка. Когато един мъж няма възможност да работи, учи, да се бори с живота и да изкара препитание, за да предложи подкрепата си на една красива жена, той няма да бъде избран от никоя. Всички красиви жени ще искат да бъдат с Брад Питовия еквивалент от 2121-та година, а останалите мъже ще чукат секс-кукли (дано тогава и тази технология да е напреднала, че иначе лошо им се пише на горките мъже).

Ето защо комунизмът няма да проработи никога. Досега в държавите, които се опитваха да го построят, той пропадаше, защото хората не успяваха да разделят ограничените ресурси на обществото и икономиката, всеки искаше повече за себе си, и не се примиряваше да бъде равен с останалите. Дори когато науката и икономиката напреднат толкова, че ресурсите (потребителските стоки) вече не са ограничени и има за всекиго по много, пак ще има противоречия. Хората няма да могат да си разделят най-ограничения ресурс - партньорите си. На един ще се падне Памела Андерсън, а на друг - лелка с мустаци. Мъжете сами ще почнат да търсят инициатива как да изкарат повече от тези $10,000 които имат всички останали. Който както може - едни ще почнат да търгуват, други да произвеждат нещо, трети да крадат и убиват, за да вземат от събратята си. Като се замислиш - точно това, което правят хората и в наши дни.



Тагове:   невъзможна,


Гласувай:
0



1. анонимен - Дай Боже
21.09.2007 14:00
пък любовта да остане!Все пак не всички красавици сме продажни кучки!:))
цитирай
2. sunlit - :)
23.09.2007 20:53
хехе така е :) Браво!
цитирай
3. анонимен - труден избор???
25.09.2007 19:55
Много интересно... Хареса ми! Мисля, че жените все пак ще се спрат на този, който се е избраснал и изкъпал, и най-вече на такав, който може да каже 2-3 интелигентни приказки.Защо цари всеобщото мнение, че жените избират само по външен вид и финансови възможности??? Задачката не е толкова трудна-селяндурите си личат от 100км , ако ще и да са в самолет!
цитирай
4. kally - Старата песен на нов глас...
27.09.2007 14:24
Поредното доказателство, че мъжете са тези, които материализират целият смисъл на своето съществуване. После, жените сме били продажни кучки, както се изрази анонимен 1. Нима мъжете не са провокирали тази тенденция, или то е като в спора кое е първо - яйцето или кокошката?! Труден избор за онези, които няма какво друго да предложат, освен финансов просперитет. Опазил ме Бог от контакт с такива. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stone
Категория: Тя и той
Прочетен: 2491112
Постинги: 106
Коментари: 2433
Гласове: 4352
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031