Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2007 10:20 - Котки вместо мъже?
Автор: stone Категория: Тя и той   
Прочетен: 24608 Коментари: 56 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Колко много жени живеят без мъж... не могат да си изберат достоен такъв заради високите изисквания, поставени им от популярната култура, приятелите и родителите, а и високото си самочувствие.

Не знам в България процентът какъв е, но в Америка наскоро прескочи 50%. Ето какво писа New York Times наскоро:

For what experts say is probably the first time, more American women are living without a husband than with one, according to a New York Times analysis of census results.
In 2005, 51 percent of women said they were living without a spouse, up from 35 percent in 1950 and 49 percent in 2000.

С кого да живеят горките стари моми... ами вземат си котки:
image

Има жени, които започват с една, и всеки път, когато изживеят някое сърдечно терзание и се чувстват самотни, си вземат "още само една" докато къщата им се превърне в коткарник.

В NYTimes мислят, че това се дължало на феминизма, на възможността на жените да се издържат сами, и упадъка на традиционните ценности.

Според мен се дължи до голяма степен на културни феномени от рода на "Сексът и Градът"... ужасен филм - разбирам защо се харесва на жените, girl power и т.н. обаче забравят, че е само филм. Ако някоя нормална жена има илюзиите, че до 35-40 годишна ще изглежда добре, всяка седмица красиви и богати мъже ще я водят по ресторанти, и няма нужда да се огледа около себе си и да си намери нормален партньор, се лъже жестоко. На финала на филма няма да се появи Mr. Big да я покани да живее с него в Париж, ами ще се окаже, че добрите момчета, които е отблъснала навремето, вече са си намерили добри момичета, и единствената й опция е някой 50-годишен разведен с две деца - или да си вземе две-три котки.



Тагове:   мъже,


Гласувай:
1



1. viovioi - Много вярно и малко тъжно..
17.05.2007 10:41
Няма оправдание от сорта: Тя се е посветила изцяло на кариерата си! Или:Въпрос на избор.Защото гледах едно предаване в което една стюардеса каза следното: "Постигнах много в живота,пътувах много по света ,бях на всички континенти, но когато се прибирам у дома разбирам, че съм прпуснала най-важния полет в живота си,защото една жена е създадена да дарява живот и нищо друго да не е постигнала тя с това се е реализирала "

ps:цитата е по памет и нещо глаголното време не успявам да догодя, но смисъла се разбира нали?
цитирай
2. анонимен - Относно женските реализации
17.05.2007 11:02
Цитатът горе завършва по начин, с който не мога да се съглася: "... и нищо друго да не е постигнала, тя с това се е реализирала" - защото една комплексирана и невротична жена, станала майка, може да съсипе целия живот на детето си. При жените, съвсем според принципите на древните елини, рецептата е намиране на златната среда между професията, забавленията, личния живот, семейството.
Когато се реализираш успешнов професията си, няма нужда тепърва да се доказва и налага пред партньора или децата си.
Когато участваш в хармонична връзка, успяваш да си професионалист и да не избиват неудовлетворените емоции
цитирай
3. deseo - хм
17.05.2007 11:02
наскоро четох че понятие като "стара мома" вече няма и какво значи "горките" стари моми? Пък и приеми че на някои хора им харесва и този начин на живот, а не някоя мила семейна картинка. Освен това не мисля че са малко жените които и на 35-40 години изглеждат добре и имат богат социален живот и въобще не е ясно какъв ще е края на филма. "Сексът и градът" пък съвсем не е лош филм. Има мноого хубави размисли. Накрая само да кажа че не се приемам за тип girl power (каквото и да е това вече) и обичам и мъжете и котките. Поздрави!
цитирай
4. анонимен - А, и още нещо:)
17.05.2007 11:04
Защо котки вместо мъже???

Нека са и котки, и мъже ;-)

От съжителстваща с мъж и котка
цитирай
5. deseo - оо
17.05.2007 11:09
чак сега забелязах че авторът е мъж:)това обяснява нещата, оттеглям коментара:)
цитирай
6. viovioi - анонимен 2.
17.05.2007 11:20
аз пък с теб не съм съгласна.Една комплексирана и невротична успяла самотна жена, може само да дава съвети как хората да си гледат и възпитават децата.И учебник може да им напише!
цитирай
7. анонимен - Песимист - реалист
17.05.2007 11:24
Е, не всички успяват да се реализират като мъже, жени, професионалисти и пр. Реализацията е по-скоро изключение отколкото правило. Повечето хора просто живеят някак си, добре или зле, както дойде. Човешкият живот не струва много и всички приказки за реализация и успех в живота ми се струват някаква недомислица.
цитирай
8. babs - Истина е, че критериите на жените са се повишили
17.05.2007 11:29
и не всички мъже могат да отговорят на тях.
Но, когато жената е "свястна", и не става дума само за пари, може да си избере подходящия партньор - не е толкова трудно. Балансът между работата и семейството е труден и за двете страни, но е напълно възможен и човек може да бъде много щастлив ако го постигне.
Има и читави мъже и читави жени и е въпрос само на време всеки човек да намери половинка си.
Пожелавам на всеки да намери своята! :)
цитирай
9. secretly - една забележка
17.05.2007 11:51
само едно не разбирам... защо се визират само жените - има доста мъже, които не искат да създават семейство и всички го смятат за нормално и едва ли не готино... а ако една жена не иска - значи е гадна стара мома и никой не я е пожелал... не ме разбирайте погрешно - нямам феминистични натроения, просто отбелязвам...
цитирай
10. pilcho - Aaa,
17.05.2007 11:52
Като цяло - много правилна теза. Според мен, за да си намерят готин мъж, самите жени трябва да бъдат достатъчно магнетични, а за това е необходимо ...да се положат усилия. Усилията в правилна насока и за смислена кауза не са по силите на 99% от нас. 1000 пъти по-лесно е да ревеш над котката и да товариш приятелките си със своите грижи и неудачи. И да ги засипваш с безнадеждност и отчаяние, разбира се.
Мили дами, помнете: ВИНАГИ другите са ви виновни за това, че сте самотни, дебели, грозни и никой не ви обича! Вие всъщност сте прекрасни, умни, забавни и безкрайно добри, само че хората са лоши (злобни, завистливи) и не могат да ви оценят.
цитирай
11. babayaga - по т.6.:))
17.05.2007 12:12
"комплексирана и невротична успяла самотна жена" - да ме прощаваш ама една комплексирана невротичка трудно може да "успее", така че или едното или другото:)) аз съм за семейството, само че ако не можеш да си намериш Човека (не говоря за съвършен такъв, а просто за твоя си:)), не виждам защо трябва да повлечеш към гражданското първия срещнат, та да не би случайно да останеш "стара мома" с котка:))))
цитирай
12. viovioi - хайде пак аз
17.05.2007 12:53
за мъжете които избират да са сами е по-нормално,защото техния шанс това да променят е по продължен като перспектива във времето.С две думи казано:Един мъж дори и на 45-48 г ако е успял има солидни доходи и е материално обезпечен, може да грабне някое гергьовско агънцe на 25 години , да му роди дете и другото как да е.Пък и мъж на 45-48 г изглежда по млад с 10г от жена на същата възраст.
цитирай
13. ludensa - Re:10.
17.05.2007 12:54
iii!!!???...Виж сега, pilcho, ако до този момент не си го разбрал, явно е крайно време: грозни жени няма, има само слепи за красотата им мъже!!!!! Това каква изглежда в очите ти една жена зависи от твоята способност да я видиш и не на последно място накараш да се почувства прекрасна и единствена, от това какво можеш искаш и споделяш с нея, като държа да подчертая че далеч не става въпрос за пари, палати, коли, бижута и т.н., а за неща от сорта на разбиране, искреност и честност, възхищение, сигурност и закрила, доверие, разнообразие и интересни предизвикателства, вярност и преди всичко чиста обич!!!!!!! Това важи и за останалите епитети, които си употребил в коментара си, твоето отношение предизвиква като реакция почти автоматично отклик от жената до тебе, ако не вярваш, опитай само да промениш нещо от твойта страна, за да видиш и съответната промяна там, където си насочил вниманието си ... Ако успееш да предизвикаш у жената усещането, че за теб тя е въплъщение на божественото, като при това по неарогантен и егоцентричен начин съумееш да й позволиш сама да открие, че и ти си същото, с действията и поведението, а не с високопарните си приказки и обещания, то можеш да си сигурен, че ще живееш наистина като бог с нея. Не казвам, че няма и изключения, но такива изобилстват и при мъжете, това не зависи от пола. И да, всъщност добре е ти да помниш винаги, че жената е прекрасна, умна, забавна и безкрайно добра, и ако не можеш да я видиш като такава, значи най-вероятно ти си част от тези лоши /злобни и завистливи/ хора, които не могат да я оценят!!!!!

А колкото до този постинг, само един въпрос имам: Как според вас, мъже, едно същество би могло, имайки в себе си заложени и действащи всички налични инстинкти за оцеляване и пр., да поиска...боже, как изобщо би могло да опита да изглежда и се държи като онази всеобщоразпространена и общоприета представа за Жена, т.е., според същата, слабо и беззащитно, крехко и ранимо създание, когато му се налага да оцелява сред тази кошмарна и враждебна джунгла, в която трябва да се бори със зъби и нокти ежедневно с обезумяла простащина, лицемерие и злоба, бранени жестоко от "силния пол"???!!! С една дума, тъй като стана доста дълго последното изречение, как доброволно да се проявяваш като уязвима, крехка и ранима, когато насреща ти излиза на всяка крачка някой готов да те нарани по възможно най-бруталния начин?!Е, питам аз, да не си луд да се разкриваш като удобна потенциална жертва?????????!!!!!!!!!!!! Та, мили мъже, следващия път когато ви се прииска да имате до себе си нежна и любяща истинска жена, припомнете си върху каква почва искате да израстне това прекрасно цвете и при какви условия да оцелее !!!!!!!!! Оттам насетне, след като дори не се стига дотам да се прояви като жена, как според вас би могла да предизвика проява на свой ред пък на съответната реакция от мъжете, водеща обикновено до олтара???!!!!Да не говорим, за все по-често срещаните случаи на жестоко опарени и наранени от живота и дълбоко разочаровани конкретно някоя жена мъже, които вследствие на това влизат сякаш завинаги в удобния коловоз на "На мене всички жени сте ми ясни, знам какво мога да очаквам от вас и смятам, че не си струва да опитвам отново!...". Сигурна съм, че добре знаете за какво говоря. На тази основа тези мъже вече също не се държат като достойни, истински мъже и така предизвикват отблъскващата реакция като поведение от страна на жените...И ТАКА ОМАГЬОСАНИЯТ КРЪГ СЕ ЗАТВАРЯ. Мъжете и жените вече не искат да се "бракуват", въпреки че осъзнато или не, това им причинява много повече болка, щети и загуби отколкото си представят, че си спестяват по този начин ...И, вместо да се обвиняваме и жалваме взаимно /двата пола имам предвид/, не смятате ли, че би било по-разумно да направим нещо по въпроса с промяната на собственото си отношение?????????!!!!!!!!!..............
цитирай
14. viovioi - т.12 вижте
17.05.2007 12:55
хайде пак аз
цитирай
15. ludensa - ...Ауууу чак сега видях, че 10. било писано от жена...
17.05.2007 13:44
....не съм и подозирала, че жена можеда пише по подобен начин за жените...Ужас и безумие!!Е, всеки е такъв, какъвто е и има право да бъде различен, стига това да не пречи и да не наранява него самия и другите около него....
цитирай
16. анонимен - на кой как му харесва така да живее
17.05.2007 15:05
едно е сигурно обаче, че всеки харесва положението на другия.Женените въздишат Ех защо не съм свободна, момите пък си викат Ех защо съм толкова самотна.Като приказката за Крепостта:Който е вътре иска да излезе, тези отвън я атакуват
цитирай
17. анонимен - мнение
17.05.2007 15:42
Това е така защото българката си е чисто и просто една курва, и то тъпа курва, не иска да се жени, не иска да ражда и да гледа деца, иска само някоя тъпа мутра като нея да я води по ресторанти, барове и по скъпи магазини, фитнеси и други там неща, изобщо безгрижен живот, ама тоя живот е само по филмите. То заради това България след години ще изчезне като нация, турците и мангалите правят деца като за световно, ние гледаме отстрани и дремеме... Една жена която не е родила и отгледала поне едно дете за мене е един долен и мръсен боклук, който не става за нищо! Просто един паразит, живял напразен живот!
цитирай
18. ludensa - RE:17
17.05.2007 15:57
Много се извинявам за това, че се осмелявам да Ви противореча, о, велики мъдрецо, навярно живеещ най-смисления живот на света, познаващ всяка негова частица с всяка фибра от себе си, и то дотолкова добре, че вече да не вижда по-далече от собствения си нос и така явно да е осъдена да търпи само собствената си особа, фантазирайки си какви са другите наоколо. Моля, ако намерите време и сили, прочетете 13., за да не се повтарям! ...А, и ако не Ви затруднявам особено, моля, бихте ли бил така любезен да говорите оттук насетне само за тези, които познавате! По принцип, не бих си направила труда изобщо да отговоря на безумно просташки подмятания като направеното от Вас, защото ДУМИТЕ ВИ ГОВОРЯТ ЕДИНСТВЕНО ЗА ВАС САМИЯ, но исках да Ви информирам само, че можете да сте сигурен,няма да остане без последствия казаното от Вас за самия Вас, ако случайно не сте го осъзнали все още. Разбирам, че явно има много насъбрана болка във Вас, за да паднете до толкова ниско ниво, но моля, спестете поне на другите потресаващо гнусното усещане, така поне нямаше сам да си пречите да излезете от това блато, в което сте затънал, за да си позволите подобни думи!!
цитирай
19. анонимен - Не съм съгласен
17.05.2007 16:22
Познавам поне три жени от поколението на моите родители, които си останаха сами цял живот. Никоя от тях не бих нарекъл боклук или паразит. Едната беше моя учителка, другата е лекар в спешна помощ, а третата преди да се пенсионира беше синдик на едно предприятие. Компрометирани професии? Да, защото изискват много и изцеждат силите на всеки, който си върши работата честно и всеотдайно.
цитирай
20. zari - Мнение
17.05.2007 16:29
Коментарите са далеч по-смислени и отговарят на някои истини, поднесени субективно. Написаното, цитирам "more American women are living without a husband than with one" - "повече американки живеят без съпруг, отколкото с един" в статята на ТАЙМС, може да има и друг смисъл, в малко по-различна посока ...
цитирай
21. outfaced - някой вече спомена, ама пак ...
17.05.2007 18:28
това не е само за жените, генерално има тенденция младите все по дълго да искат да останат сами, независими и необвързани. Това не означава самотни ... Те тия 50% не е като да си нямат мъж. най вероятно повечет от тях си имат и по няколко ... просто не живетя с тях.
Прични за това има много.
Това е просто част от съвременното западно общество. Желание за независимост, малко свободно време, малко повече егоизъм и по малко желание за компромиси, желание за повече лично пространство ... и така
цитирай
22. zuri - до 17
17.05.2007 21:04
Всяка жена си мечтае да роди дете на никоя от такъв като теб.Помисли по въпроса и се коригираи
цитирай
23. stone - Благодаря на всички
18.05.2007 11:10
за коментарите. Освен 2-3, които не бяха по темата и ги изтрих. Много се чудих за този с курвите... ама си е по темата, така че го оставям. Човече, не е толкова зле положението. Нещо много злоба си насъбрал.

А за тези, които защитават този начин на живот - помислете за това - сега на момичетата им идва мензиса на 10 години. Съответно им спира на 40. След това почва една... ин-витро, банки за сперма, голяма вероятност за вродени недъзи на детето...
цитирай
24. wonder - Не бях чувала за възрастовата граница /10-40 г./, но...
18.05.2007 14:10
... явно изключенията за някои хора са Правило!? ;)))
А що се отнася до това свещено животно - котката, защо я сравнявате с мъжете-примати, за които обвивката /разбирай възрастовата тленност у жената докъмто 25 г./ е най-важното й качество. Ама мнооого повърхностно, стоун! Смях. Мъжете също стареят и стават все по-сгрухани. Аз лично смятам, че трябва да се чувстваш чудесно на своята възраст и на правилното място в живота си. :)))
цитирай
25. анонимен - Iwona
18.05.2007 17:50
Da, mnogo zeni ziwejat sami, ama towa ne e niszto łoszo. Mojat blog www.drogowskazy.bloog.pl. Obacze pisz na polski ezik, no znam bulgarski. Iskah da nisza tyk obacze ne moga da ce registriram. Każi, kak da nanrawia towa. Imam imeil w polsza i ne go priemat. Pozdrawi
цитирай
26. анонимен - vliubena
19.05.2007 23:44
Не знам, от какво е провокирано написаното по-горе, от ненавист и ревност от котките или от огорчение и неразбиране на жените, но бих казала само, че попадайки неволно към жените, които са малко над 30 год., неомъжена, но сгодена и с 3 котки, през периода, в който котките ми се увеличиха от 1 до 3, ми беше далеч по-интересно да "общувам" с тях, от колкото с мъжете, които срещах по един или друг повод. Жалко е, че 99% от мъжете са безинтересни, комплексирани и незнаещи какво искат от живота. Съжалявам ако неволно обидя некой, но времето прекарано с котки, кучета, зайци и др.,е далеч по-съдържателно и обогатяващо ме оттова да си стоя в някой задимен бар, пиейки и слушайки за поредния лош ден на някой . Наличието на 3 котки в къщи не ми попречи да срещна любовта и да съм безкрайно щастлива вече от доста време.
цитирай
27. анонимен - re
20.05.2007 08:20
явно така и ще си останеш с котки, зайци и т.н.
цитирай
28. анонимен - vliubena
20.05.2007 21:11
Тази забележка само потвърждава това, което написах по-горе, домашните любимци са по-добри слушатели от много мъже.
Аз ясно написах, че съм сгодена и много влюбена, което пък личи от името и отдавна се радвам и на друга компания не само на котките си.
Имах щастието да срещна изключителен мъж и пожелавам това на всички жени, но до тогава напълно бих разбрала всяка една от тях ако предпочита компанията на котката си пред една посредствена връзка - само за да не е сама.
Исками се да греша, но ми се струва, че преобладават мъжете, които смятат, че е достатъчно че са от мъжки пол за да бъдат неотразими в очите на всяка жена, но ако някоя все пак си позволи да прояви достатъчно себеуважение за да предпочете самотата пред тях, то те я нападат и се опитват да я унижат с цел да запазят ненакърнено егото си. Аз бих се замислила на тяхно място, но това може би не е за всеки.
цитирай
29. анонимен - 50 на 50
25.05.2007 12:58
Щом 50% от жените са "самотни", следователно същият процент са самотните мъже. Не видях някъде мъже да се вайкат, че са се невротизирали щото са сами. Напротив ...:-))
цитирай
30. ellesmera - дьрдорци :Р
01.06.2007 14:58
И аз сьм сьгласна -- >> домашните любимци са по-добри слушатели от много мъже. Сигурно затова жените предпочитат да прекарват последните си години от живота с тях, а не с дьрдорци :Р
цитирай
31. анонимен - олеле
02.06.2007 22:33
а стационар?
г-н автор това със стационара е за вас. може би и от сави казали, че сте случай с които не могат да се справят и са ви върнали.
е жените, които аз познавам на 35-40 и 50 си изглеждат направо супер. не знам сигурно въпрос на познати.
и все пак трябва ли ние жените да сведем критериите си за човека с който се предполага, че ще изкараме остътъка от живота си, до възгледите на бабите си. ил пък може би след като завършим училище на 18 трябва да се омъжваме че да не кажат че сме престарели.
то и на 16 сме вече за женене, а и за какво учибище товорим - майките ни не могат ли толкова да ни научат да готвим???
за какво ни е друго. да не говорим пък че прабабите ни даже не са познавали тези за които са били годени.
а и циганките все още ги купуват - питайте сина на лудия от атака.
цитирай
32. анонимен - "Момичетата, който отгле...
03.06.2007 23:57
"Момичетата, който отглеждат котки, обикновенно остават стари моми" - цитирам известен психоаналитик. Аргументът му - котките носят само положителни емоции. Подсъзнателно момичетата приемат, че общуването, живеенето с любимия е само "положително". И първите конфликти се приемат изключително болезнено.

Какво е хармонична връзка? Предполага ли тя, че ще имате различия и дори конфликти ?

Спомнете си графичният символ на Ин и Ян. Кръг, разделен с вълнообразна линия на бяло и черно. И в най-голямото черно има точка бяло. Според мен символизира и отношенията мъж/жена. Синусоида - и хубаво и лошо.

Трябва ли да отстояваме личното си мнение и позиции пред любимия?
Да, трябва, но на първо място да стой любовта ни към другия.

Въпрос към жените - гледайки сериалите , вътрешно разигравате ли варианта какво ще направите, ако (да чукна на дърво) хванете приятелят си в издънка?
цитирай
33. astra - Продължение към 50 на 50
04.06.2007 09:42
Коментарът е обиден явно е мъжки. Една сериозна жена по-трудно може да си намери мъжка компания
бз извръщения. Чисто и нормално приятелство на което да разчита жената.
цитирай
34. анонимен - ne4emipuka
04.06.2007 15:52
az sam edna ot tezi uspeli geni ,koito si liagat sami we4er.No towa ne e za6toto sam magemrazka a za6toto 4esto me gledat magete s o4ite na 4i4o Skru4-palni s dolar4eta.Nikoi ne wiarwa 4e ne6toto koeto nai-mniogo mi lipswa e towa niakoi da me gu6ne we4er i da mi kage 4e wsi4ko e nared,kakwoto i da se e slu4ilo.
цитирай
35. анонимен - ne4emipuka
04.06.2007 15:53
az sam edna ot tezi uspeli geni ,koito si liagat sami we4er.No towa ne e za6toto sam magemrazka a za6toto 4esto me gledat magete s o4ite na 4i4o Skru4-palni s dolar4eta.Nikoi ne wiarwa 4e ne6toto koeto nai-mniogo mi lipswa e towa niakoi da me gu6ne we4er i da mi kage 4e wsi4ko e nared,kakwoto i da se e slu4ilo.
цитирай
36. анонимен - Нещо за Sex and the City ...
05.06.2007 10:18
Филмът е страхотен и доста реалистичен: 4-те диви манхатънски моми са си доста нещастни и емоционално незадоволени през 90% от сериала,независимо от скъпите ресторанти и т.н. А хепиендът се състои в това, че всичките се уреждат с мъже до себе си .
Самотата просто не отива на жената; Разбира се, хората са различни, но поне за мен нуждата от любов и близост е преди нуждата от шеметна кариера ,мъррррр...
цитирай
37. анонимен - Жени = мъже
05.06.2007 16:33
Коментарите ми харесаха. Свободата да избираш е най-вишето благо на света. Лошото е, че докато жените и мъжете са млади - не им се жени и ражда. Свободата е предпочитана. После,когато вече искаш дете - не можеш!! Всичко с времето си. Пожелавам на всички да уцелят точния момент- голяма любов и дете и по възможност повече СВОБОДА !!!!
цитирай
38. анонимен - колкото си мъже да има жените са незадоволени
05.06.2007 17:01
незнам зашто и немога да си го обясня,но е факт
цитирай
39. анонимен - хм, странен избор за разсъждение
17.06.2007 00:30
НюЙорк таймс може и да са пражи, а може и да не са. Най-странното е защто автора на този блог се е притеснил толкова много от това какжо правели т.нар. стари моми. Ми, има толкова други "видове" жени и мноог от тях може би не живеят с котка. Защто толкова се е фиксирал върху жените с котки? Явно никак не му върви с жените като цяло,а?
Да ви успокоя ли малко: освен тези с котките има много други, които си живеят с дилдо. колко%? Сметките оставям на вас. Може би да се насочите малко към тия дето не попадат в горните групи. може да имате повече късмет. Има много други съвсем обикновени причини жените или мъжете да живеят сами. Имат достатъчно пари/така им харесва/предпочитат да не си омръзнат до смърт с партнъра си/обичат кратките връзки.Нали така? Хайде сега за домашно да намерите процента и причините , за които мъжете живеят сами - т.нар. стари ергени.
Шегичка, бе. Не ме интересува. Бъдете здрави.
цитирай
40. анонимен - когато спреш да говориш,започваш да действаш
17.06.2007 01:37
Свалям си шапката на номер 13 ,трудно се намира мнение(по-скоро позиция) необременено от “ горчиви" спомени и фрустрирани детски представи за света.
Знам че дерзаите да получите "отговор" ,да изведете "истината" на нещтата -и аз го правя.
Когато настъпи часът да действате вие ще я имате увереността и куража ,не се безпокойте-просто не се страхувайте да се раздавате по-най-щедрия начин.Знам че е трудно,но пък за сметка на това си заслужава.
цитирай
41. анонимен - от името на котките - ПРОТЕСТИРАМ!
17.06.2007 13:40
от името на всички котки - протестирам. Какво ще правим ние, ако ги нямаше хората, които предпочитат да живеят с котка. Кой щеше да ни обръща внимание? Кой щеше да ни задоволява всичките капризи, да ни гушка, да ни храни, да ни топли, да си играе с нас след работа? Защто мислите само за себе си, егоисти такива? Да, просто сте егоисти и самонадеяни комплексари. Да не мислите, че само една пишка ви прави толкова нужни за жените? А вие мойете ли да сте толкова сладки, пухкави, мъркащи, игриви, да с грижите сами за себе си? А защто не казвате нищто за жените, които живеят с куче? Е, ако това не е дискриминация спрямо котките. Ние котките намираме, че 50% хора или жени живеещти с котка е малко и настояваме да се направи проучване колко хора живеят сами без котка или с партньор и без котка и да се сравни с % на бездомните котки. Тогава ще разберете какво е несправедливост!
цитирай
42. анонимен - майки вместо жени
17.06.2007 13:44
знаете ли, че много мъже живеят без жена, а предпочитат да живеят с майка си. Защо?
цитирай
43. анонимен - ...
17.06.2007 13:46
аз съм жена, която живее без мъж. Иам котка, дилдо и приятелка. Много сме щастливи заедно. :)
цитирай
44. анонимен - котки ли?
17.06.2007 13:47
аз пък съм жена, която живее без мъж. нямам котка или дилдо, но имам приятелка и също сме много щтастливи заедно
цитирай
45. анонимен - жена с котка и куче
19.06.2007 15:57
Не виждам нищо лошо в това да живееш без мъж. Не виждам защо трябва да си снижавам критериите и да се впускам в безкрайни компромиси, само за да имам мъж до себе си. Хайде оставете тъпите приказки за стари моми - те са били валидни за времето, когато семейството е било единствената възможна реализация за жената. Познавам толкова много нещастни жени с мъже вкъщи, че просто ми е смешно да слушам колко били зле неомъжените. Най-простият пример - за разлика от двете ми съседки на етажа - и двете омъжени - никога не се е налагало да идва полиция, за да ме отърве от агресията на подпийнал мъж. А пък деца както знаем, могат да се раждат и без брак, стига да имаш желание и готовност за това. И категорично ще бъдат много по-щастливи от дечицата в семейства с баща, който не си владее нервите или си избива комплексите на най-близките си.
цитирай
46. danyvassileva - Каквото и да говорите
27.06.2007 19:06
много по-хубаво е да си имаш семейство.Ако се, на млади години се чувствате добре без никой, ще ви питам като одъртеете и половината ви приятели си заминат. Старостта е тежка, когато не я делиш с никого. А дали са се вдигнали критериите на жената, или просто вече не съществуват индивиди МЪЖЕ, е друг въпрос.
Населението на земята застарява, знаете,точно заради този индивидуализъм на жената.
Въпросът е- ако искаш да се развиеш в кариерата си на егоист как щепредпочетеш да живееш- сам, или с поне още един човек под един покрив?
Не жената е виновна за това. Не трябва и да се търси кой е виновен, факт е, чевсепо-малко и по-малко хората се женят, семействата стават все по-нестабилни и кратковременни, атова не води до нищо хубаво!
цитирай
47. ludensa - Re:46
28.06.2007 09:25
Много си права.Само се чудя...относно семейството...дали то е равно на брак???...А не може ли да изградите прекрасно семейство и без да се бракувате с любимото същество????...не знам...
цитирай
48. danyvassileva - Разбира се,че може
28.06.2007 17:22
Само че според мен небракуването,а просто живеенето на семейни начала е чисто и просто оставяне на вратичка в случай,че в някой момент работата се закучи не тръгне на добре. Просто тогава ще бъде много по-лесно човек да избяга. И какво оставя след себе си? Другия със все децата.

Всеки сам преценява за себе си как ще живее, но според мен небракуването е бягство от отговорност и даване на гаранция до живот:))
цитирай
49. анонимен - othosno kotkite i ne samo te
10.07.2007 21:48
Ot4ugdenieto na horata vodi do namirane na drug
na4in na obschtuvane,a imennomegdu hora i givotni.
Prosto zamestitel.Po dobre otkolkoto nischto.
vypros na lichen izbor.
цитирай
50. sintiq - Така е!
11.07.2007 21:46
Примерът с мегаполисите е трагичната крайност на огчуждението.Води до консуматорско общество,"Сексът и градът",и.т.н.Все пак в България има някакъв, било то понякога изкривен, морал.Неправилното отношение на най-близките може да провали една връзка.Изграждането на характер започва още в утробата и продължава чрез подражанието.Чакането на принца означава,че нямаш реална самооценка-или е завишена,или занижена,като за това пръст имат и родителите.Бъдете себе си!
цитирай
51. finder - Те не чакат Принца
02.08.2007 23:30
Просто мисля че незнаят какво искат! Еманципация - глупава дума изислена и аз незнам от кой! Проблемите май започнаха този век :-) Мъжете и жените не са равни (ако ме разбирате правилно) Просто старите моми са си повярвали на красотат на ума или на нещо скрито, което май само те виждат! Мъйът и жената са така устроени че трябва да живеят заедно няма вълчица единак?
Бля, бля, бля Кариера, кариера, любовник за разнообразие, кариера Аз маи вече съм на 30 , е добре де още ставам, Любовник, кариера 35 дали не закъснях, абе я да си взема котка за всеки случай, кариера, котка! Приятелките ми са все по-малко, ма те май се изпожениха, някой клуб, случаен флирт, този ми харесва, дали ще ми се обади.... след седмица разбира, че няма! котка маниакално чистене, котка, кариера 40!! Е какво пък може би следващия живот!
цитирай
52. анонимен - kote
15.08.2007 15:57
Това за зле -изглеждащите жени на 35-40год. ме засегна много лично!Аз съм на 39, любовника ми е на29г. и много ме харесва /и не-само той, повярвай ми!/А относно темата-всичко е въпрос на личен избор, всеки сам решава след една определена възраст дали ще живее сам или не,просто въпроса е там, че при различните хора тази цифра е различна, за някои тя е задоволителна, за други-не дотам.Най-лесното е да заживееш с някого заедно, а после-няма цветя и рози, идва грубата действителност.Пишеш добре,успех!
цитирай
53. ludensa - По въпроса:възможно ли е да си сама и щастлива - толкова колкото и с партньор и нещастна - вж:
28.08.2007 15:40
http://tia.bg/?c=n&id=375&p=0
цитирай
54. rotazia - Имам страхотен котарак за който не ...
25.11.2007 17:16
Имам страхотен котарак за който не спирах да казвам на съпруга си,съвсем профилактично , целува ти се-целуваш,прегръща ти - прегръщаш, говори ти се - гледат те в устата и мъркат с разбиране ,а вместо очакваното ''затопляне'' се получи обратния ефект, мъж да си...
цитирай
55. анонимен - за котките и евангелието
29.10.2008 16:11
stone, тълкуваш "феномена" жени с котки, както дявола тълкува евангелието.
имаме само една котка, но обмислям да си взема още, не знам колко, защото не ги взимам след някоя криза на любовния фронт, а защото искам да спася още котета от гумите на психопатите-шофьори, кучета, обикновени садисти и необикновени такива.
цитирай
56. анонимен - buy cheap sale online LM cigarettes
10.07.2011 09:48
<a href=http://financialshopva.com/LM-cigarettes>buying cheap sale online LM cigarettes</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stone
Категория: Тя и той
Прочетен: 2497173
Постинги: 106
Коментари: 2433
Гласове: 4352
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930