Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2009 10:22 - Жени с мъжки имена
Автор: stone Категория: Тя и той   
Прочетен: 9284 Коментари: 23 Гласове:
1



Моята жена веднага се съгласи да вземе фамилното ми име след брака. Даже не съм я питал, тя сама си реши и си каза - за което много я уважавам. Все повече стават обаче жените, които приемат това като предателство спрямо идеите на феминизма.

Когато те взема за мъж, дядо поп й казва там едни красиви думи, които аз (макар и да не вярвам в попове и църкви) препоръчвам, защото от тях има какво да се поучи. Например, че трябва да уважава мъжа и семейството си. А какъв по-голям признак на неуважение от това да не иска да вземе новото си семейно име? Демек, семейство ще сме, ама да сме си с две отделни имена, че хем да се покажа колко независима съм, хем да не се занимавам да го сменям сега и после пак след развода, който вече предвиждам.

Разбира се, има и друг вариант да станете семейство с едно общо семейно име - ти да вземеш нейното. Това, разбира се, препоръчвам само на заврени зетьове. Ако си станал такъв, ти си изпаднал дотам, че спокойно можеш и да вземеш името на новия си дядо (не знам дали е по-добре твоят собствен дядо да е умрял вече, та да не трябва да се черви от срам, или ако е умрял пък, да се превърта в гроба си).

Третата нова мода е жената да взема твоето име, но да запази и старото си, като ги пише с тире. Това, разбира се, тя държи да се предава и на децата. Тоест, ако ви се роди момиче, бихте го кръстили, да речем, Иванка Петрова-Димитрова. Когато Иванка порастне и срещне своя бъдещ мъж, ако той е дете от подобен "прогресивен" брак, много е вероятно да се казва нещо като Първан Стоянов-Василев. Така че тяхното бъдещо дете (твоето първо внуче) ще се казва, например, Йордан Петров-Димитров-Стоянов-Василев. Нещо като испански благодорник, в балкански вариант. Докъде ще стигне това след няколко поколения, сам можеш да си представиш.

Най-смешното в случая е, че войнствените феминистки, които са готови да потъпчат мъжкото достойнство на съпруга си само за да си запазят "моминското" име, едва ли осъзнават, че и то също е мъжко име! Просто е името на баща им, а не на съпруга им. Те все едно му казват: "Аз ще съм си пак с мъжко фамилно име, но това на баща ми, защото той е по-голям мъж от теб!". Ако твоята бъдеща жена ти каже нещо от този сорт, направо си вземай пръстена обратно и разваляй годежа. Този брак би бил обречен. Моите предвиждания за него са твърде мрачни. На сватбата тя ще се пребори да отчупи по-голямо парче от питката и ще ти стъпи на врата. Преди да са минали три години, ще започне да лапа първите чужди пишки, а преди да са минали пет, ще дойде и разводът. Тя, разбира се, ще вземе децата със себе си и постоянно ще им повтаря какъв мухльо е баща им. Ако, разбира се, ти си истинският им баща. Което няма да й попречи да те съди за издръжката им.

 



Тагове:   брак,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cefulesteven - В голяма част от случаите слагането ...
14.04.2009 11:04
В голяма част от случаите слагането на моминското име след семейната фамилия и дефис не е подтиквано от феминизъм. Просто жената е обществено известна с моминската си фамилия: поетеса, актриса, водеща журналистка и така нататък. Новата фамилия е възможно да обърка публиката й, както и да нанесе временни загуби в популярността. В по-дълбоко бъдеще е възможно, ако става дума за свързана с литературата, независимо дали художествена или научна литература: жена, да представлява и библиографски проблем. Да речем Иванка Иванова е издала четири много нашумели книги под моминското си име. След брака си тя е Иванка Драганова. Минават тридесет години, творчеството й има някаква литературна значимост и е обект на домашни упражнения. Децата отиват в библиотеката и търсят под "Д" - Драганова, но значителна част от важните й книги са под "И"- Иванова. Разбира се, това е най-малкото и най-рядкото/пожелавам го на всяка в бранша/ неудобство, но те са още хиляди. Така, че съм за запазването на моминското име след дефис и не го намирам за проява на феминизъм, освен в индивидуалните случаи в които сама жената си е решила, че е точно феминизъм.

Поздрави за темата.
цитирай
2. sis - същото е и с докторите
14.04.2009 11:26
с едно име са си взели дипломата, а не могат да практикуват с друго.
Мен си ме кефи моята фамилия и за това бих я запазила. А не щот съм повече или..тем подобни глупости.
А както той ме взима, така и аз го взимам. Просто...на вас мъжете ви е трудно да сте равни и винаги трябва да сте отгоре.

:):):)
цитирай
3. viki11 - ДА, и аз нямаше да имам нищо против, ...
14.04.2009 12:14
ДА, и аз нямаше да имам нищо против, ти да ми вземеш фамилията и да ме уважаваш. Но за какви семейства говорим, знаеш ли от колко години няма и един мъж, който е ДОСТОЕН за семейството си. Пълно е с мъжки курви.
За какво ми е курвенска фамилия, като се замислиш!

ДА , лесно е да се съгласиш, когато взимат твоята фамилия. ДАли щеше да ти е лесно, ако ти трябваше да клекнеш на жена си и да й вземеш фамилията? Или на чужд гръб и 100 тояги са малко?
Аз исках да запазя двете фамилии, но влюбения в мен освирепя дори от намека! Разговор нямаше по въпроса. Дори не се допуска обсъждане на моите желания!
Бих приела фамилия, но по мое желание. Радвам се, че се разведох с този, който ми се натрапи, макар и от любов.
цитирай
4. viki11 - Ти имаш голямо наследено объркв...
14.04.2009 12:23
Ти имаш голямо наследено объркване.
Завряни зетьове няма. Отдавна не цепиш дървата на жена си, че да живее тя при теб, като водач на семейството. Жените и отглеждат семейството и го издържат често. Мъжа повечко ходи по чуждо. За какви заврени зетьове говориш! Всеки има свободата да избира, къде ще живее. Там където му е по-удобно. МОят мъж избяга от майка си вампир.

Ако една жена иска да използва правото си да си запази фамилията, което е разрешено вече от закона /ти си по-закоравял консерватор и от закона!/, това не означава, че тя е войствена феминистка, а свободен човек.
Порасни. За доброто на нацията.
А фамилията ми не е мъжко име, а фамилия от прякор. Прапрадядо ми е участвал във войната с турците и държа да си остана в този голям род със стара история. Пък било то и без мъж. От мъжествеността на мъжете остана само насилието и изневярата.
Защо мъжете мечтаят да са курви? Обожават. Напиши за това, ако ти стиска и можеш да си откровен по темата.
цитирай
5. viki11 - Жените не протестират като вземат ...
14.04.2009 12:25
Жените не протестират като вземат фамилията, защото така са възпитавани и защото става СКАНДАЛ, и има тежки последствия, ако си поискаш правата. Не се залъгвай. Те са свикнали да търпят насилието.
цитирай
6. stone - @viki
14.04.2009 13:09
оф, теб не те ли бан-наха вече?

@стив - хайде сега, колко са тези жени, които имената им има в библиотеките? ти говориш за 0.001% от жените - за останалите извинението какво е?

@сис - щом те кефи фамилията на баща ти повече от тази на мъжа ти, защо не си стоя при баща си? а на децата коя ще дадете - която повече ги кефи ли? или едното твоята, другото на мъжа ти... третият вариант е двете с тиренце, и след няколко поколения както съм го описал.

разбирам, че жените уважават баща си, но като се женят е време да направят избор между името на този, който ги е отгледал, и този, който пък ще отглежда техните деца. за мен изборът е само един.
цитирай
7. viki11 - Да ме баннат мен? Така ли си реш...
14.04.2009 13:25
Да ме баннат мен?
Така ли си решаваш проблемите с жените, които не ти клякат?
цитирай
8. viki11 - Извинението на останалите жени е, ...
14.04.2009 13:28
Извинението на останалите жени е, че имат чест и не се дават на насилието. Отнемането на фамилията е насилие, трябва да става само ДОБРОВОЛНО.
Нещо те е страх от мен?
Ще изгубиш спора, консервативно човече.
Имам си достатъчно и ум, и чар. Няма да ти се хвана.

! Доволни са тези мъже, които аз реша.
ПРосто си ползвам правата на свободен човек.
Е, често се налага да играем роля, защото сте много ограничени и не допускате, че и жената е човек. Да не мислиш, че ще скандирам с флаг на площада! Губиш. Много стремглаво.

А и с която се чукаш зад гърба на жена си, тя да ти носи фамилията!
За жена ти е достатъчен товара, че ще отглежда твои деца. Не си мисли, че е радостта на века! Това са заблуди с цел да няма насилие, от страх.
цитирай
9. viki11 - щом те кефи фамилията на баща ти п...
14.04.2009 13:35
щом те кефи фамилията на баща ти повече от тази на мъжа ти, защо не си стоя при баща си?


Ти си ужасен мъж.
Аз не държа на ничия фамилия.
И даже ще ти кажа, че баща ми е също такъв дървен философ като теб. ТОй ще умре с отворени очи, защото не са кръстили внук на него, така че - ВНИМАНИЕ! - да съвпадат всичките три имена.
А желанието ми да кръста на него дъщеря си беше прието с неприязън. Сигурно, защото жените не са хора.
И имам за вас една приказка:
ЩО НЕ СИ Е.... М......, А ЗАЩО НЕ И Б..... .
:))) дОБРЕ мИ Е така, добре ми Е Така...

Свърши времето на свободното насилие, просто се примири. Е, за теб ще има още от него. Но жените по света отдавна са свободни от този турски обичай.

И ако бях в цивилизована страна, бих казала, че е разумно семейството да е с една фамилия. Не е казано, обаче, коя.

Да ти припомня ОСНОВИТЕ на твоята борба.
Освен фамилията, съпругата на сина първо е била "отваряна" от бащата, после от най-големия брат и така докато дойде ред на мъжа й.
Е, да ти се сърдим ли, че и ти си с такива разбирания, леко смекчени? Как мислиш?

За справка, аз носих фамилията на мъжа си. С омраза, защото той се държа нагло и дори не допусна да поговорим по случая. АЗ не съм негова собственост. Баща ми се сърди с години, докато след развода не си върнах НЕГОВАТА фамилия.
И на всички казвам: е.... си б.....!
Не ме интересува нито едната, нито другата фамилия. Точно както тях не ги интересува моето ДУШЕВНО СЪСТОЯНИЕ!
ЕДНА МАЙНА НА ВСИЧКИ оправя нещата за този момент, цивилизацията още я няма.
цитирай
10. lubopitstvo - Аз взех фамилията на съпруга си и ...
14.04.2009 14:07
Аз взех фамилията на съпруга си и дори не ми хрумна да не го направя.
Не съм съжалявала досега.Хубава фамилия, има си и смисъл.
цитирай
11. sis - Stone,
14.04.2009 14:35
аз още съм си при баща ми, така че.. не ми е на дневен ред този въпрос.
Но лекарката ми е с две имена, и за това ти го споменавам. Сигурно 90% от жените, които завършват медицинския, са се омъжили след това.
Същото е с архитекти, адвокати... и изобщо хора с престижни професии, които постоянно повишават квалификацията си, и първото фамилно име постоянно им трябва. Пък и е яко - да си ползваш другата фамилия когато ти потрябва.
Ясно е, че децата ти ще вземат едното фамилно име.
Ама няма никакъв проблем жената да си е с две.
:):):):)
цитирай
12. анонимен - Всеизвестно, е че човек прави им...
14.04.2009 15:50
Всеизвестно, е че човек прави името, а не името - човекът. Е, известни са и някой изключения при случаи на брак по сметка, в които името има особено благотворно влияние върху субекта.

Веднъж питах един приятел чужденец като не използват бащиното име /знаете имат собствено двойно или тройно и фамилно/ как се доказва бащинството. С ДНК тест - ми каза той:))

Голям провокатор си :]
цитирай
13. rotazia - Hello,
14.04.2009 17:59
Жените имат много имена,
сезоните на тях са кръстени!
А бурята прелива във дъга,
когато я рисуват с пръсти...

или изписват...

Поздрави от една жена, която с гордост носи фамилията на мъжа си!
цитирай
14. dorichela - АЗ
15.04.2009 15:46
бих приела фамилията на съпругът ми.. все пак ще сме семейство Иванови да кажем.. Ако той е Иванов, а аз Георгиева.. то... шантава работа.... :)
Само в определени случаи жени не приемат мъжката фамилия - например изградили кариера адвокати,лекари и т.н. и т.н., но пак има решение - Георгиева-Иванова /малко поамериканско му,но все пак.../ :) За мира в името на семейството! :)
цитирай
15. monella - и аз взех неговата фамилия..
15.04.2009 16:24
И той като теб беше много горд с това. И така е редно-мъжът да оцени този жест на жената - да станат едно цяло.
... И след развода исках да си остана с нея по ред причини..НО
имаше луди битки с адвокатката, която ме изкара едва ли не "недостойна" да нося неговата фамилия. В последствие той написа декларация, че се съгласява решението на съда да бъде променено в тази си част и аз да остана с неговата фамилия.
Сега трябва да съм благодарна, че е благоволил да му нося фамилното име..
Света е шарен
цитирай
16. felis - хм,
17.04.2009 17:27
аз пък винаги съм мечтала да нося името на съпруга си един ден. Всъщност даже ще цитирам един приятел, който на моя въпрос: "Вили, ще се ожениш ли един ден, или още си твърдо против брака?" той отговори: "Ще се. Ако не друго, то поне дължа на жена ми и децата ми един ден името си" (малко двусмислица, но ме разбра, мисля).
цитирай
17. usmivkata - :)))))))))))))))
24.04.2009 07:29
Аз съм решила проблема с фамилиите кардинално. Със скъпия сме избрали да си живеем без излишни формалности, каквато е бракът с всичките произтичащи от него щуротии.
цитирай
18. анонимен - jenite imat dostoinstvo
03.05.2009 21:25
jenite imat dosoinstvo za6toto gledat mujete si ako sa jenini ili imat dete
цитирай
19. анонимен - porno
22.12.2009 15:13
kio
цитирай
20. анонимен - btuZolRnvJgmPCFQwo
30.06.2011 21:12
At last! Somneoe who understands! Thanks for posting!
цитирай
21. анонимен - tRasHAown
01.07.2011 11:07
N9YWEW <a href="http://dpotwzwzysfh.com/">dpotwzwzysfh</a>
цитирай
22. анонимен - xWAUYZgamo
01.07.2011 14:28
UfcEhn , [url=http://iqlhaciaqnnt.com/]iqlhaciaqnnt[/url], [link=http://jwzdzbdgckyo.com/]jwzdzbdgckyo[/link], http://xkqurqqhlztp.com/
цитирай
23. анонимен - TSAubbKiXZBGLV
02.07.2011 13:30
hyTDYk <a href="http://nztigffqjcwa.com/">nztigffqjcwa</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stone
Категория: Тя и той
Прочетен: 2498656
Постинги: 106
Коментари: 2433
Гласове: 4352
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930