Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2009 15:20 - Нова рубрика: читателска поща
Автор: stone Категория: Тя и той   
Прочетен: 3964 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 20.01.2009 15:26


Отвреме-навреме получавам по някое лично съобщение в блога. Някои са приятелски, повечето са т.нар. hate-mail, който всеки уважаващ себе си блогър с ясна позиция по наболели проблеми си има. А някои са въпроси от читатели. Веднъж на месеца ще им отговарям в специален пост.

Ето и първия: блогърка, която явно ме има за капацитет по въпроса, пита следното (с лека редакция):

...ако един мъж си има прекрасна жена вкъщи, която обича, пак ли ще тича по други?
Само прословутият алфамъжкарски инстинкт ли е виновен? Омръзва ли сексът вкъщи? Вътрешна потребност? Себедоказване?
И това дали е верен, или не, зависи ли от жената до него? Тя фактор ли е в това отношение, или каквото и да прави за него - все едно.
И въобще цялата тая работа със сериозните взаимоотношения - има ли такова животно като "моногамен мъж"? Но истински моногамен, а не мъж под чехъл, който просто се страхува да кръшне.
А може ли жена някак да предотврати неизбежното губене на тръпка при по-сериозните връзки и да предотврати изневерите на половинката й, или каквото и да дава на мъжа до себе си, той все си остава... "мъж"?

Мислех, че отговорът е ясен на всички, но явно някои се страхуват да погледнат истината в очите, затова си струва тя да бъде изложена черно на бяло.

Както всички знаят, мъжът произвежда милиони сперматозоиди на ден. С каква цел природата е създала мъжете такива - с цел да сеят тези безчетни бройки генетичен материал в една-единствена вагина? Всяка вагина си има капацитет. Чисто технически той е една яйцеклетка на месец, но практически е доста по-малък. Ясно е, че крайната цел на този огромен брой сперматозоиди е да бъдат посяни в различни вагини, колкото може повече и по-разнообразни. Ако не направи това, мъжът не изпълнява чисто биологичната си функция.
Разбира се, над инстинктите ни се надгражда един слой култура - с всяко следващо поколение все по-дебел. Но да не забравяме, че въпреки всичко инстинктите са това, което определя в голяма степен поведението ни, и с което е много трудно да се борим.
Ще има върли феминистки, които ще нарекат мъжете шовинистични прасета, които не са нищо повече от животни, щом не могат да контролират инстинктите си. Нека първо да помислят върху природата на инстинктите: да вземем предвид някой благороден такъв, например майчинския инстинкт. От какво се поражда той - дали от това, че жените са едни любящи същества, които са изобретили майчината любов, когато от животни са станали хора? Не, механизмът е доста по-прост: веднага след раждането майката отделя голямо количество окситоцин, наречен още хормона на любовта, който я кара да приеме ревящото лигаво същество, излязло от нея, като най-хубавото нещо на света. Е, да приемем ли, че едни инстинкти и отговарящите за тях хормони са по-силни от други, например, че окситоцина е по-силен от тестостерона, който кара мъжете да извършват различни мъжки "безотговорни" постъпки, например да ходят по жени? 

След този кратък бекграунд, нека да отговоря и конкретно на въпросите:

ако един мъж си има прекрасна жена вкъщи, която обича, пак ли ще тича по други? - да, или поне ще си мечтае да го прави.

Само прословутият алфамъжкарски инстинкт ли е виновен? Омръзва ли сексът вкъщи? Вътрешна потребност? Себедоказване? - инстинктът, разбира се. вътрешните потребности произтичат от него. сексът в къщи не че омръзва, но друго си е извън къщи.

И това дали е верен или не, зависи ли от жената до него? Тя фактор ли е в това отношение, или каквото и да прави за него - все едно. - фактор е дотолкова, доколкото една хубава жена омайва мъжа с различни женски оръжия и го привързва към себе си, като силата на тази привързаност и склонността му да остане с нея зависят директно от нейната женственост и привлекателност. но всичко си има граници. ако ще да е богинята на любовта, тя все пак е само една жена с една яйцеклетка на месец. а както вече обсъдихме, мъжът има способността (и инстинкта) да оплоди много яйцеклетки, и то с различен генетичен материал. така че, сигурен съм, че и на брад пит анжелина, дори да не му е омръзнала, не му е единствената в мръсните мисли.

И въобще цялата тая работа със сериозните взаимоотношения - има ли такова животно като "моногамен мъж"? Но истински моногамен, а не мъж под чехъл, който просто се страхува да кръшне. - има, разбира се, но само според делата. в мислите си никой мъж не е моногамен. ако един "мъж" не си мечтае да чука много различни хубави жени, за мен той не изпълнява биологичната си функция. някои "просветени" могат да кажат, че той е надраснал животинските си инстинкти - а защо не е надраснал инстинкта да яде и да пие всеки ден? или инстинкта за оцеляване е по-важен от инстинкта за възпроизводство?
нека не звуча, като че ли съм срещу моногамността - за нея съм, тя е ценена в културата, защото способства изграждането на много близка връзка между двама души, на базата на която могат да отгледат децата си. така че - с две ръце съм за моногамността. но да не бързаме да съдим някой, който не е успял да я постигне - все пак инстинкт, втълпен му от природата през милиони години еволюция, го тласка към обратното нещо.

А може ли жена някак да предотврати неизбежното губене на тръпка при по-сериозните връзки и да предотврати изневерите на половинката й, или каквото и да дава на мъжа до себе си, той все си остава... "мъж"? - зависи от мъжа. той винаги си остава мъж, разбира се, но ако за жената е толкова важно да не й изневерява, трябва ясно да му постави това условие, и да го накара да разбере какво губи, ако не го изпълни. разбира се, това което губи (самата нея) трябва да е достатъчно ценно, за да го накара да не изневерява. сами разбирате, че при много жени страхът от тази загуба е доста малък :-)



Тагове:   нова,


Гласувай:
0



1. анонимен - imam edin vapros. . . tova tvoi li4ni ...
20.01.2009 15:27
imam edin vapros...tova tvoi li4ni razsajdeniq li sa...
цитирай
2. piccola - ехее бравос стоун!
20.01.2009 15:56
чудесно обоснована и детайлно поднесена информация.

поздрави за изводите в последният параграф:)
цитирай
3. lubopitstvo - Здравей, разбирачо на човешкат...
20.01.2009 16:38
Здравей, разбирачо на човешката-мъжка и женска психология.Обикновено сме на едно мнение по въпросите.Тук се разминаваме още в инстиктивната основа.
Ако приемем, че ти си прав, а аз греша...с кого изневеряват тия плодовити мъжкари?Ами с жени, най-често също семейни.За тая работа трябват двама от различен пол.
Защо го правят жените?Долу-горе, с малки изключения поради нуждата от емоция, така наречената тръпка.Гонят я мъжете, гонят я и жените.Освен това годинките се връткат и в един момент те обзема страх-аз не съм си отживял, разбирай-аз не съм си оте...л и се почва една...
цитирай
4. анонимен - Стоун,
20.01.2009 16:42
Винаги те чета с удоволствие. BTW, жените също не сме моногамни в мислите си:)
цитирай
5. felis - благодарим!
20.01.2009 20:03
Точно така си бях отговорила и аз, между другото, но при мен си бяха до някаква степен предположения. А понеже съм и субективна, по-разумно е да погледнеш и през други очи. :)
цитирай
6. soho - Аз пък бих отговорила на момичето, ...
21.01.2009 11:46
Аз пък бих отговорила на момичето, че същото е и при жените :)
цитирай
7. анонимен - stone
23.01.2009 00:10
Мъжът щял винаги да иска чуждото?! Ох, милите - може, но само, ако жена му не му дава достатъчно нежност и топлина, когато той не намира смисъл с нея. Дори и месеци да не му дава секс, това не е условието той да бяга навън, друго е. Хайде да видим когато тя го кара той да се чувства незаменим само с нея вкъщи, ще има ли той някаква нужда извън къщи? Не, той продължава да си иска своята си жена. Сексът с един и същ човек става все по-сладък с времето. Който посмее да твърди обратното - да си гледа порното, големите разбиратели. Хейтърски мейл ли - stone, ти самият си хейтър, не се прави на нещо специално, абсолютно гола вода си по повечето въпроси, само дето си правил толкова секс, ти дори не го правиш от кеф, а заради негативната си, омразна нагаласа, не вярвам твоите съвети на някого да са помогнали, какво правиш с твоите текстове, разясняваш някаква трагична картина, покажи нещо положително. А за предния ти постинг ще кажа това: "жените изобщо не са комерсиални по отношение на секса и любовта." Нищо не си разбрал дотук, твоите жени са били курви по манталитет, да беше си взел истински, по-добре можеше да е. Ти се уважавай себе си, все пак, с мненията си, но вече не те четат, нали, дори четвъртокласници не те четат.
цитирай
8. stone - @7
23.01.2009 10:06
ха-ха, ето един хейтър :-)
жените не били курви или комерсиални, пък мъжете не искали чужди жени - това в някоя сапунка може да е така, но дето се вика - welcome to the real world.
който има твоите вярвания, само се подготвя за разочарования в живота. и къде видя, че имам негативна и омразна нагласа към жените - напротив, аз ги обичам с всичките им недостатъци (не че мъжете нямаме такива)
цитирай
9. анонимен - Готин пост! Да пуснем сега и парчето ...
26.01.2009 21:45
Готин пост! Да пуснем сега и парчето бира, секс и рокендрол!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stone
Категория: Тя и той
Прочетен: 2491080
Постинги: 106
Коментари: 2433
Гласове: 4352
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031