Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2008 10:30 - Красота или добро сърце
Автор: stone Категория: Тя и той   
Прочетен: 7967 Коментари: 30 Гласове:
0



Много се смяхме наскоро с един приятел, когото бяха запознали с момиче с цел да ги сватосат. Получи изненадана и невярваща физиономия насреща си, когато каза, че не я е харесал. За да замаже положението, той каза "е нищо, може да има добро сърце" и тогава вече настана истинска драма. Бяхме наречени прасета, типични мъже, само едно сме гледали, и как не ни било срам.
Е, ето ви една вечна истина, скъпи дами: откакто свят светува, мъжете ви преценяват предимно по външния вид. Характерът, умът, или доброто ви сърце са само черешката на тортата, и имат значение само след като мъжът реши да премине етапа на механичното чукане и реши да търси потенциал за сериозна връзка. И да, нещата са точно така подредени хронологично. Това, дето го пише в любовните романчета, че първо хората се влюбват и си мечтаят от разстояние един за друг, после се опознават, после решават да са заедно, докато смъртта ги раздели, и чак тогава вече почва секса - е, това си е само в книжките. В живота първо се минава през чисто физическото привличане, и ако това е О.К. вече може да се мисли и за връзка, и значение придобиват и другите качества на жената, освен красотата.
Не казвам, че няма изключения от гореописаното, но то изключения има на всяко правило. В случая питайте който искате мъж - но такъв, който е достатъчно мъж, за да си признае и да не го е срам да бъде искрен. С две ръце се подписвам, че 99% от мъжете ще отговорят, че и при тях нещата протичат така.
Въпросът има и по-широко, морално и философско измерение. Жените смятат за недостойна тенденцията на мъжа да цени у една жена красотата над всичко друго. Това осъждане е съвсем детинско и неоправдано. Да не би ако ценяхме повече интелекта например, това би било по-благородно? Откъде-накъде? Да не би хората да имат контрол над интелекта, с който са се родили - то е същото, както с красотата - имаш го или го нямаш. Въобще, това е въпрос без морално измерение. Просто природна даденост. Не е правилно или неправилно, просто е така.
Но съм съгласен, че е доста неудобно да си се родила грозна в един свят, в който красотата се цени. Обаче да си разумен и пораснал човек означава да умееш да се справяш със света и да приемаш начина, по който е устроен, а не да искаш да се промени заради твоите прищевки. 


Тагове:   красота,   сърце,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rpatel - Сигурно е така, но аз като жена мога ...
14.11.2008 10:46
Сигурно е така, но аз като жена мога да ти каже, че понякога е доста унизително да те разглеждат като стока на пазаря и единственото, което да ги интересува е дали краката ти са дълги и колко са ти големи гърдите! Я се опитайте вие да се поствите на наше място? Представи си, примерно, че ти си страшно интелегентен и много чувствителен човек, обаче момичетата дори не те забелязват, защото нямаш мускули ала бате Арни? Е, как ще се почувстваш? Или още по-лошо. Забелязват те, но само за да си правят шеги с физиката ти. Защото аз познавам не едно или две момичета с прекрасни души, но с няколко килограма от горе, които години наред са били обект на подигравки и на никой не му е минавало през главата, колко добри приятелки могат да бъдат.
Та не те знам как изглеждаш и дали приличаш на Аполон, обаче си помисли как ще се почувстваш ако приятелката ти те зареже заради някой с по-красиво тяло, който може да е сто пъти по тъп и елементарен от теб, но просто има мускули.
цитирай
2. soho - Съгласна съм с теб.
14.11.2008 10:55
Когато на мъжа му е за нещо мимолетно и чисто физическо иска красива жена. За нещо сериозно - си търси жена, с която може и да говори.
И аз съм така. В момента гледам само красиви на външен вид мъже, другото в момента не ме интересува, ако ще да са кухи като лейки :)
цитирай
3. stone - @1
14.11.2008 11:15
това важи само за жените. за мъжете други работи са важни... трудно е да се обобщи, но общо взето да е уверен, успял, и лидер. ако имаш такова излъчване, не ти трябва да си красив.
и ако аз го нямах, а някой който го има ми отнеме жена, няма да кажа гледай я курвата му с курва, по какви типове си пада, ами ще гледам как и аз да стана като тях.
по-добре е да разбереш какви са законите, по които работи света, и да се приспособиш към тях, отколкото да се опитваш (напразно) да ги промениш.
цитирай
4. felis - хмм,
14.11.2008 11:40
което ми напомня на моя приятел Jon LaJoie - I can't have sex with your personality and I can't put my penis in your college degree, I can't shove my fist in your childhood dreams... so why are you sharing all this information with me?
Не е едно към едно по темата, но човекът си е прав. :)

Аз само едно не разбирам и искам да попитам rpatel - ти не оглеждаш също ли мъжа като стока?
При нас е същото, просто критериите за оценка са различни (стоун ги изброи вече).
Ти би ли се занимавала с някой мухльо, който не е постигнал нищо? Не, нали? Ама той мухльото, видиш ли, е много добър човек и отзивчив приятел. Е и? Мен какво ме грее, при положение че за мъж не става? :)
Така е и с мъжете, когато обектът не отговаря на критериите им. Не виждам нищо странно или повърхностно.
цитирай
5. rpatel - Никой не се опитва да променя пра...
14.11.2008 11:47
Никой не се опитва да променя правилата, но аз категорично отказвам да бъда приемана само като тяло без чувства и мозък. И затова ми иде да ударя шамар на свеки навлек, който си позволява да подсвирква след мен по улиците. Не че съм го правила, но имам такова желание!
Иначе същ щастлива, намерила съм хора, които ме ценят заради това което съм, а не заради физиката ми. И не ми казвай, че не е вярно, защото съм се запазнавала с хора онлайн и съм става приятелка с тях без дори да са ме виждали как изглеждам! В последствие сме се срещали и сме си допадали и сега сме много добри приятели. Т.е. не винаи физиката е решаваща. Ако имаш нещо в главата си и ако си искренна, можеш да задържиш вниманието на един мъж и без да си като Памела Андерсън! Какво, фактът, че само само 160, с тъмни коси и без силикон, не означава, че трябва да се гръмна заради това, нито да се направя на карикатура подлагайки се на пластични операции само за да се харесам на някого! Не благодаря! Аз ще продължа да си бъда аз, пък ако на мъжете не им харесвам, здраве да е! Аз съм намерила правилните хора, пък мнението на останалите не ме интересува.
Извинявай, ако съм малко рязка, ама е така. Не съм длъжна да се правя на нещо, което не съм само за да се харесвам на всички мъже наоколо.
цитирай
6. felis - а, не,
14.11.2008 11:59
виж, тук има леко разминаване - за приятели ли говорим, или за половинка? Относно приятелите аз напълно те подкрепям, но става ли въпрос за мъж, не съм съгласна. :)
И никой не казва да се правиш на такава, каквато не си. Идеята на Стоун, доколкото разбрах, е че визията си е определяща. И това е съвсем естествено, тъй като, ако даден човек (независимо мъж или жена) не те впечатли с външността си, реално ти няма да изпиташ потребност да го опознаеш и да вникнеш в личността му. Не е ли така?
Трудно би ме убедила, че би се занимавала с пъпчив дебел очилатко, защото е добър човек. Нека не бъдем такива оптимисти. :)

Пък и ако визията не е от значение, защо тогава ние, жените най-вече, хвърляме луди пари за дрехи, козметика, фризьори и т.н. Нима, за да се харесваме в огледалото? Всичко е с цел да бъдем забелязани и харесани от другите.
Просто не можеш да очакваш от един мъж да губи време да вниква в същността ти, ако е отблъснат от начина, по който изглеждаш.
цитирай
7. looklikerain - Много плоско изложение
14.11.2008 14:50
Истината е, че приятеля ти не струва. Никой възпитан и тактичен човек не би се изказал по подобен начин за мъж или жена без значение и това посказва защо се налага да го сватсват. Също това поведение противоречи на мачовистките /донжуановски и прочие/ директиви, гласящи за жена или хубаво или нищо. Тук си припомням една чудесна американска поговорка "Кихни и всички ще ти съчувстват. Пръдни и ще останеш сам".
цитирай
8. flyco - Много точно изложение
14.11.2008 15:24
Когато става дума за продължаване на рода - а когато нещата са между мъж и жена винаги става дума за това - тогава всичко извън гените и доброто здраве остава на заден план. Може да обвиеш избора в лъжи и воали или да излъжеш, но поздравявам този, който е достатъчно смел за да каже истината /от своята гледна точка/ веднага. И между другото, неговата гледна точка е също толкова лична, важна и отговорна колкото гледната точка на другия, а моралът, обществото и законите нямат нищо общо, те са към обвивката - оправдания.
цитирай
9. blueskies - no no no!!!
14.11.2008 15:26
stop it! дебела съм, отвратителна съм, мразя се! щом аз се считам за такава, никой тъпак няма право да ми се мазни и да се опитва да ме сваля!нали стоун? кой и какво прави така, че все някой тъпак да ми докарва big touble? край! в момента съм бясна, защото съм дебела! като отслабна, ще бъда бясна по други проблематики.
цитирай
10. redsonya - Не съм съгласна, че човек трябва чак ...
14.11.2008 15:26
Не съм съгласна, че човек трябва чак толкова да се нагажда към представата. Трябва да сме такива каквито сме. Какво ще остане от теб, ако се опитваш и стараеш да станеш като някой или като "другите"? Кое ще си ти и кое ще са същите тези други?
цитирай
11. blueskies - а big trouble
14.11.2008 15:44
се изразява в това, че в дадена връзка никой не зачита мен - като чувства, емоции, мисли. най-вече като мисли
та стоун - ти интересуваш ли се какво мислят и чувстват жените, или просто потребяваш?
цитирай
12. blueskies - ами ако и ние гледаме на мъжете по същия начин?
14.11.2008 15:50
от потребителска гледна точка. по ръст и по профил, да речем. аз харесвам високи, снажни мъже с римски профил. ще да е от гръко-римските ми гени! ами ако гените управляват живота ни? замислете се свалячи, преди да разбиете поредното сърце
цитирай
13. stone - @6 rpatel
14.11.2008 16:28
за приятелчета не говорим. става въпрос какви жени харесват мъжете, а не какви чат-приятелчета. felis ти е отговорила даже по-добре от мен.

@8 looklikerain - хм, не съм съвсем съгласен. грубо-не грубо, какво трябваше да каже той, като запозналата го пита "хайде, кога ще излизаме пак, ти нали хареса моята приятелка"

@9 flyco - two thumbs up!

@10 blueskies - като си дебела, мисля че си искала да кажеш не "никой тъпак няма право да ме сваля", а "никой мъж не иска да ме сваля"

@11 редсоня - никой не те кара да се нагаждаш, тогава си оставаш в текущото положение. тоест, за дебели жени - като не искаш, не отслабвай, но мъже няма да ти се натискат. или ако си мъж - като искаш, мързелувай, не изкарвай пари, не се къпи и бръсни, и бъди себе си - но не се учудвай защо жените те избягват.
ако искаш да получиш нещо, трябва да направиш усилие да го получиш. съответно, да откриеш какво искат хората, които могат да ти го дадат, и да им го предложиш в замяна.
цитирай
14. flyco - :)
14.11.2008 16:34
rpatel, това самочувствие също е част от външността. Особено когато е с покритие.
blueskies, Деница от "Мюзик айдъл" си е достатъчно дебела и въпреки това извънредно готина, Нора също. Това, че си или се чувстваш наднормено не те прави грозен в смисъла на поста.
цитирай
15. blueskies - ей, стоун, държиш се като в каменната ера!
14.11.2008 16:40
ако седеше срещу мен, щях да те халосам с нещо или да ти изплющя плесница /все не успявам да издрънча някой, който си е позволил прекалено много, я с неприлични предложения, я с пипливи пръсти/. а, и ноктите вършат работа, но си отрязах маникюра.
цитирай
16. blueskies - флико, грешно си ме разбрал
14.11.2008 16:44
по боди мас индекса съм в нормата, искам пак да бъда под нормата! искам пак да съм слаба, ама истински слаба! искам пак да нося малък размер дрехи.
цитирай
17. blueskies - та разбрахте ли стоун и флико
14.11.2008 16:48
ние сме тези, чиито най-големи врагове са кантарите и огледалата. ние сме двигателите на модната и козметичната индустрии. и с цялата си наглост имате дързостта да ни съдите?
цитирай
18. viki11 - Изключително подходящо място за ...
14.11.2008 17:52
Изключително подходящо място за моят коментар!!!


Има невероятни мъже, които не общувят с барбита, защото са интелигентни. Дори не се впечатляват от тях, защото не мислят с долната си глава никога. Те имат нужда от интелигентна жена.
Това, че болшинството са с посредствени възможности и възпитание не ги прави водещи.

Гледай си гъзове и цици, но не се прави на мъж. За мен онова е мъж.Истински. А ти си една ... спирка.
цитирай
19. redsonya - прекалено е комерсиална за мен тази теория
14.11.2008 17:54
Признавам не мога да поискам да съм с Квазимодо, но за мен външния вид не от такова голямо значение. Не страдам от липса на мъжко внимание, но ценя разни качества, които не намирам във всеки. И не бих се превърнала в нещо, което не харесвам, само за да се продам.
цитирай
20. blueskies - стоун, в описания от теб случай
14.11.2008 17:58
става въпрос за натрапване на някого! ако ставаше въпрос за инцидентна, случайна среща, при която и двете страни са привлечени един от друг, щеше да напишеш нещо друго, нали? вие сте натрапили на едно момче едно момиче, от което той не би бил привлечен, ако я срещне сам на улицата или в кафенето, нали? а сега признай си сам, колко пъти си бил привлечен от някоя непозната, която далеч не изглежда като супермодел, на улицата или в кафенето? колко пъти си оставал като хипнотизиран от нечии магнетични очи, или колко пъти те е удрял ток в корема, когато случайно си се запознавал с някое не толкова перфектно и не толкова съвършено момиче?
изводът - инжинираните или умишлено организирани срещи не водят до никъде. случайността е тая, която си прави шеги с нас!
цитирай
21. анонимен - Когато бях тийн, фактора с красо...
14.11.2008 22:46
Когато бях тийн, фактора с красотата определено ме притесняваше, но след това постенно се убедих, че красотата е силно оръжие и отваря врати и осигурява възможности да лансираш другите си качества, защото хората са така устроени, че почти винаги са субективни.
И не, няма нищо комерсиално, така е устроен светът:)
И да, аз също оглеждам мъжете, но го правя доста по-дискретно:)
цитирай
22. flyco - Re 18.
14.11.2008 23:46
Не сме нагли, изпаднала си в заблуда. Не си двигател на модната индустрия, а опитомен от нея потребител. Гледам едно момче в офиса, пробил си носа и си пъхнал там нещо. Чорбаджи Нено на бай ти Любен е пробивал само зурличката на прасето и то насила. Каква е тази еволюция, под чие влияние :) Не, момчето не е виновно, просто така е модерно, да си модерен значи да се котираш, значи по-лесно да си намериш партньор, партньор за какво? Ами пак за това - за секс, за обмяна на гени. Щомси модерен значи успяваш днес, а това е обещание че ще успееш и утре, поне ще се опиташ. Следователно може по някакъв начин да се заложи на тебе, ако нищо друго не е на показ това е достатъчно условие, нали - например в една дискотека...
цитирай
23. felis - bluskies и viki,
15.11.2008 00:35
що не намерите друго място, където да изсипвате мозъчните си дрисъци? Някой феминистки сайт примерно? Сигурна съм, че много дебели и стойностни жени ще си умират да четат патетичните ви и дълбокомислени речи в петък и събота вечер.
Баси, жалки сте. Погледнете истината в очите. Абстрахирайте се, че Стоун разсъждава от мъжка гледна точка - при всеки човек е така, това е общовалидна истина. Когато някой е грозен, дебел, отбллъскващ и т.н., когато той няма атрактивна визия, с която да впечатли, вероятността друг от противоположния пол да поиска да вникне в същността му и да го опознае се свежда до нула някъде. Идеята е, че едното води до другото. Ти може за него в началото да си била чисфт цици и гъз в съчетание с приятно лице, но след като това го е грабнало, той ще иска да те опознае и ще оцени и другите ти достойнства. Щом след това той е останал с тези "чифт цици и гъз", явно е намерил нещо повече, което го е грабнало. Защото вън се разхождат още много задници, никой не е незаменим.
А може и да сте прави, може и аз да греша. Предполагам в такъв случай вие се занимавате с льольовци и нещастници, които обаче са много стойностни и добри, защото в крайна сметка визията не е от значение. Вие не сте толкова повърхностни, че да й обръщате внимание, райт? :)

цитирай
24. blueskies - флико и фелис
15.11.2008 01:01
до сега се рових в модни сайтове, но не намерих моя стил, оня, който съм си намислила. понеже не мога да го илюстрирам, ще го опиша. купих си палто в стил седемдесетте. смятам да си боядисам косата червена и да си взема черен ластичен палталон и черни боти. за дебелината не ми вярвайте съвсем. това беше просто изблик на бяс. а иначе - за смешки и комични ситуации четете в блога ми, последния постинг. та- вие скъпи господа приличате на нервозния младеж, който подскачаше от крак на крак в аптеката, а после пита за виагра! сори като нямате жени, които да ви палят. съжалявам ви истински, че не знаете какво е страст. а аз спирам, че ще си развържа езика прекомерно.
цитирай
25. blueskies - що ли да ви жаля
15.11.2008 01:06
май е време поредния среднощен "кючек" -

http://www.youtube.com/watch?v=T_EHj3OgOqE

Шакира Танго
цитирай
26. blueskies - всъщност ключът е в страстта
15.11.2008 01:23
не е нужно да си манекенка или перхидролена барби, за да подпалиш страстта у един мъж.
дори не знам как се случва. то идва отвътре. то е част от вътрешния свят. излъчваш го сама. дори не си чакала. но то просто е в теб. вътрешното излъчване. можеш да се променяш външно. да мениш цвета на косата си, да отслабваш, да се обличаш елегантно и по последна мода. но то остава в теб. и когато си рошава, и когато си с прическа, и когато си още сънена, докато пиеш сутрешното си кафе. ти си си ти. винаги. дори когато срещу теб седи някой и ти говори някакви мили неща, а ти го гледаш с очуден и недоумяващ поглед, изпълнен със съмнение и малко тъга.
цитирай
27. sorceress - Уффф!
29.11.2008 23:59
Що се палите толкова на очевидни истини.Всеки харесва красивото.Това ни е заложено в природата.Ако сега ме запознаят едновременно с двама мъже,очите ми ще са в по-красивия,със сигурност.На следващ етап вече ще е определящ и интелекта им,ама първо ще е визуалното впечатление.Не виждам нищо толкова шокиращо в поста на Stone.Освен това красотата е толкова относителна...ако за мен един мъж е красив,за друга не е.Сигурна съм,че и за мъжете е същото.
цитирай
28. анонимен - Първо си погледнете гредата в окото...
02.12.2008 14:10
... и после коментирайте сламката (колко грозна и дебела е) в окото на девойката.
Братовчед ми решил да си сватоса приятеля... за мене. Е, хубаво... той не харесал някаква друга мома - била дебела. Аз не че съм мис вселена обаче изглеждам да кажем сносно. Но... младежът с претенциите - мамин зализанчо. Знае за какво е тръгнал, да беше се облякъл малко по-културно - братовчед ми с риза и панталон, този - с едно развлечено пуловерче, подстриган все едно са му сложили купа на главата, също въздебел. Обаче иска да си намери МАДАМА. Е... хайде да си имаме уважението ВЗАИМНО, моля. Като сте тръгнали с претенции, вземете се в ръце първо вие. Трябва да имаме изисквания, това е безспорно. Но... И към себе си.
цитирай
29. анонимен - дори не мисля да дочета мислите ти...
03.12.2008 16:17
абе мен, това че ти мислиш така не значи, че всички мъже сме като тебе....бляк
цитирай
30. anonimnisme - Визията е важна!
27.12.2008 07:58
И който го отрича, значи сериозно е занижил критерия по отношение на себе си и околните- В различни моменти човек по различен начин се отнася към визията си, набляга на различни "фрагменти", въпрос на усет и себеусещане. Притеснително би било да си "зле придружен". Нека да е - "по-добре сам" ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stone
Категория: Тя и той
Прочетен: 2497551
Постинги: 106
Коментари: 2433
Гласове: 4352
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930